Ernæringsrådgiver

Ernæringsrådgiver-uddannelsen

 

Bookmark and Share

Uddannelsen gennemføres i tæt samarbejde med professor Arne Astrup, Københavns Universitet, Institut for Idræt og Ernæring.

Ernæringsrådgiver-uddannelsen er et spændende lærings- og udviklings- forløb for alle som beskæftiger sig med- eller har interesse for rådgivning om kost og næringsstoffer, både til raske og syge, og som ønsker at være på forkant med lovgivning og den hastige videnskabelige udvikling.

 

Undervisningen giver deltagerne en grundig gennemgang af og tilgang til de forskellige lovgivningsbestemte regler, forekomst af mangeltilstande i befolkning med identificering af særlige risikogrupper, et opdateret videngrundlag baseret på nyeste forskningsresultater med fokus på nye målgrupper og sundhedsaspekter.

Uddannelsen er baseret på e-learning, men kombineres med forelæsninger efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen tager udgangspunkt i den avancerede kommunikation mellem rådgiver og kunde/ klient/patient, og belyser over tre moduler, hvorledes den optimale rådgivning kan finde sted på et etiske grundlag samtidig med det sikres, at alle potentielle behov for kostrådgivning og kosttilskud opfyldes.
 
Uddannelsens tre moduler er på bachelorniveau og indeholder følgende:
 

Modul 1: Næringsmangler i Danmark

Selvom danskerne har ressourcerne til at spise en sund, nærende

kost, så viser kostundersøgelser, at store dele af befolkningen ikke får tilstrækkelige mængder af en række næringsstoffer, og dermed får symptomer og øget sygdomsrisiko.

 

På dette modul gennemgås følgende temaer grundigt, og 
der er rig mulighed for at få afklaret forhold angående fx:

 

- Identifikation af målgrupper for kostvejledning og -tilskud

- Sandheden om sundhed

- Kostundersøgelser og biomarkører
- Symptomer og sygdomme ved mangeltilstande
- Kostvejledning og dosering af kosttilskud
- Mulige bivirkninger, interaktion ved kosttilskud og lægemidler

- Fødevarelovgining for brug af kosttilskud, stærke

  mineraler og vitaminer mv.

- Godkendelse af sundhedsanprisninger.

- Sunde vaner.

- Mv.
 
Ca. 100 siders læsning med e-learning-case, online-opgave og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 22.05.14 kl. 9.30-15.30 på Radisson Royal i København.
 

Modul 2: Behov hos særlige risikogrupper

Modulet sætter fokus på systematisk at opstille overskuelige risikogrupper i befolkningen, som har særlige behov, og på et mere detaljeret grundlag at gennemgå de officielle anbefalinger, og anbefalinger som er viden-skabeligt funderede med fokus på de særlige forhold som gør sig gældende i de enkelte risikogrupper.

 

- Behov hos gravide og ammende: Kost og kosttilskud
- Anbefalinger til spædbørn og småbørn: Amning, moder-

  mælkserstatninger, overgangskost, fødevareallergier og –

  intolerancer, og kosttilskud. Fokus på gluten, mælk,

  fedtstoffer, kolik, allergi, samt risiko for senere sygdomme.
- Anbefalinger til børn med dårlig trivsel
- Kostrådgivning og – tilskud til ældre og småtspisende
- Kostrådgivning og – tilskud ved spiseforstyrrelser
- Kostrådgivning og –tilskud til patienter med blodtryks-

  forhøjelse og hjertekarsygdom

- Kostrådgivning og – tilskud til patienter med knogleskørhed

  samt gigtlidelser

 

Ca. 100 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 28.08.14 kl. 9.30-15.30 på Radisson Royal i København.

 

Modul 3: Forebyggelse & behandling ved overvægt og diabetes

Forekomsten af overvægt og fedme er steget voldsomt de sidste 50 år, og mere end halvdelen af voksne danskere vejer for meget. Ny forskning viser veje til at håndtere vægten uden afsavn.

 

Dette modul gennemgår simple principper for regulering af kalorie-balancen, dvs. appetit, forbrænding og motion, og de overordnede principper for forskellige diæter & kostomlægning.
 
Modulet belyser de værktøjer der er til rådighed i rådgivningen af overvægtige klienter, samt konkrete diæter og kosttilskud, som kan anvendes. Herunder:
 
- Risikofaktorer for fedme: Arvelige forhold, programmering

  under graviditet, tidlig vækst og ernæring, søvn, stress,  

  lægemidler m.v.

- Betydningen af fedt, kulhydrat, fiber, protein og

  alkohol for vægtregulering.
- Fedtreducerede diæter, proteinrige diæter (Atkin’s, South

  Beach Diet, Diogenes), kulhydrat-kvalitet (glykæmisk index,

  fuldkorn, fiber).

- Samspil mellem motion og diæter
- Særlige forhold ved overvægtige børn og ældre
- Betydning af økologi og tilsætningsstoffer.
- Kosttilskud og lægemidler i håndkøb.

 

Ca. 100 siders læsning med e-learning-case, online-opgave og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 29.09.14 kl. 9.30-15.30 på Radisson Royal i København.


 

Eksamen

Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved
hvert modul. Eksamen finder sted den 6. oktober 2014.


Uddannelsen giver deltagerne den nødvendige viden, så de kan imødekomme rådgivning om ernæring på alle niveauer.
 

Hvem bør deltage

Alle der rådgiver andre om kost og ernæring: Kostvejledere, personlige trænere, ekspedienter i matrialistforretninger, Matas, apoteker, samt andre med behov eller interesse fra fødevare- og medicinalvirksomheder.
 

Undervisningsform

Ved tilmelding til uddannelsen modtager deltagerne et password og et brugernavn, der giver direkte adgang til undervisnings-siderne, bibliotekerne og linksiderne, der er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online-dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforummet har deltageren også mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister. Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således, at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver.

Læs mere her.
 

Krav til udstyr:

For at kunne deltage på uddannelsen skal De have adgang til en PC med internetopkobling og en e-mail-adresse.

 

 

Kontakt PROBANA Business School
For personlig rådgivning kontakt venligst PROBANA på telefon 4576 58 58 eller send en e-mail.

 

 

Tilmelding


Jeg ønsker hermed at tilmelde mig
 

Ernæringsrådgiver-uddannelsen  (ERKU)

   

Navn

*

Titel

*

Virksomhed

*

Adresse

*

Post #

*

By

Telefon

Fax

E-mail

*

Kommentarer

 

 

 

* Obligatorisk information

Hvem underviser?
Se her

 

 
 

Tip en ven

    

Printervenlig version

   

Download pdf-fil  

  Brugernavn:
  Password:
 

 

  

 

Copyright © 2013, PROBANA Business School | Amaliegade 6 | 1256 Copenhagen K | Denmark | +(45) 45 76 58 58 | probana@probana.com

 

 

 

 

Probana: Når virksomhedens ledere løfter sig – løfter hele virksomheden sig

Dette eneste konstante i nutidens erhvervsliv er, at det hele tiden forandrer sig. I kølvandet af den internationale økonomiske krise er konkurrencen kun blevet hårdere og den er blevet endnu mere international. Det stiller store krav til især virksomhedens ledere om, at de hele tiden udvikler sig og løfter sig for at leve op til de nye vilkår, der møder både dem og virksomheden. Det betyder også, at videreuddannelse og løft af kompetencerne hos selv de erfarne leder bliver altafgørende for både den enkelte og virksomhedens succes. Det er fundamentet for uddannelsesvirksomheden Probana.

Probana er landets største private udbyder af lederuddannelse til erfarne ledere. Med top undervisere  fra både det private erhvervsliv og førende uddannelsesinstitutioner , der har overflod af både praktisk og teoretisk viden om ledelse, har vi har siden 1992 uddannet mere end 15.000 ledere fra de fleste af Danmarks største og mest anerkendte virksomheder. Se http://www.probana.com/akursuskatalog.asp

Probana leverer fokuserede uddannelsesforløb, der er tilrettelagt, så den travle og erfarne leder kan få sin videreuddannelse og kompetenceløft til at gå op med en hverdag, hvor der samtidig skal være plads til både karrieren og familien. Med en kombination af e-learning på vores dertil udviklede platform, samarbejde med spændende kursusdeltager på hold og traditionel undervisning, har vi skabt en ramme om lederuddannelse og – udvikling, som virksomheder og kursister har stor glæde og værdi af. Se http://www.probana.com/acitat.asp

Probana ved, at det er krævende økonomiske tider, og derfor har vi stor fokus på den konkrete værdi, vi skaber. Vi har sparet de dyre udlandsture væk fra mange af vores forløb, fordi de nok er en god oplevelse, men sjældent giver tilstrækkelig med reel værdi. Til gengæld kombinerer vi vores sædvanlige undervisning med spændende foredrag fra interessante mennesker, der har noget på hjertet og deres egne erfaringer og særlige perspektiver på at lede og udvikle mennesker.  Se http://www.probana.com/aomos.asp

Denne måde at organisere vores uddannelse på betyder, at PROBAN kan tilbyde høj kvalitet til vores kursister, samtidig med at vi kan holde prisen på et fornuftigt leje. Dette er sammen med den fokuserede og fleksible ramme, som vores e-learningplatform er med til at give, forskellen på Probana og en række af de andre uddannelsesudbydere, der er i Danmark – herunder de offentlige. Og det har været nøglen til den succes, der har betydet, at vi i dag omsætter for mere en 1,5 millioner kroner om ugen og i dag er Danmarks største udbyder af private lederuddannelser. Se http://www.probana.com/akursuskatalog.asp

Grundstenen i Probanas lederuddannelse er vores Mini-MBA. En mini-MBA hos os varer 10 måneder og kræver cirka 20 timers arbejde om måneden. De 20 timer bliver primært brugt på e-learning, men også på kursusdage. Vores undervisning er bygget op om metoden ’blended learning’, hvor digitale undervisningsmetoder kombineres med undervisningsdage, hvor kursisterne undervises direkte af nogle af landets mest anerkendte professorer og erhvervsledere.

Probana har brugt 15 år på at udvikle de perfekte undervisningsmoduler. Men vi har ikke gjort det alene. Vores mere end 200 undervisere og vores skarpe kursister fra hele landet hjælper kontinuerligt med at vise, hvilken viden og hvilke værktøjer de egentlig har brug for. Siden 2001 har mere end 15.000 danske ledere efterprøvet vores digitale undervisningsform. Det gør den til den bedst testede af sin slags i Danmark. Hos Probana mener vi, at teknologien skal tilpasse sig undervisningen – og ikke omvendt. Det sikrer vi ved at lade teknologien basere sig på de ønsker om viden, vores kursister har. Se http://www.probana.com/akursuskatalog.asp

Som kursist hos Probana har man adgang til et pensum på mere end 20.000 sider. Alle forfattet af landets dygtigste undervisere fra både universiteter og erhvervsliv. Da pensum ligger online, kan det konstant måles, hvilke emner og sider kursisterne læser mest og dermed finder mest relevant.

Probana ønsker at tilbyde en uddannelse, der ikke er formet efter klassiske akademiske dannelsesidealer. Men som derimod tager afsæt i de konkrete problemstillinger, som danske ledere møder. Ved at have et fleksibelt pensum, der tilpasser sig til morgendagens ledelsesudfordringer, sikrer vi den ambition. http://www.probana.com/akursuskatalog.asp

Ud over Mini-MBAen tilbyder Probana en lang række forskellige kurser eksempelvis inden for HR, kommunikation, sundhed og management. Alle deltageres forløb evalueres grundigt, efter de er gennemført – og tilbagemeldingerne er meget klare: Med en uddannelse hos Probana får både den enkelte leder et mærkbart løft, og det samme gør virksomheden, som lederen kommer fra.